Waarom worden F1-coureurs gewogen?

2022 Dutch Grand Prix Tyre Compounds - Formula 1 2022: Hungarian Gp
2022 Dutch Grand Prix Tyre Compounds - Formula 1 2022: Hungarian Gp

Page Contents

Formule 1-coureurs zijn de helden van de racebaan. Ze scheuren met hoge snelheden over het circuit en strijden om de eerste plaats. Maar wist je dat deze coureurs niet alleen hun auto’s, maar ook zichzelf moeten wegen? Waarom is dat zo belangrijk?

Het antwoord is simpel: het gewicht van een F1-coureur kan een groot verschil maken in de prestaties van de auto. Elke F1-auto heeft namelijk een minimumgewicht, inclusief brandstof en banden. Als een coureur te licht is, moet er extra gewicht aan de auto worden toegevoegd om aan dit minimumgewicht te voldoen. Dit extra gewicht kan leiden tot een verandering in de balans van de auto en dus ook invloed hebben op de prestaties.

Maar waarom wordt er dan niet simpelweg één vast gewicht voor alle coureurs ingesteld? Het antwoord daarop is dat het gewicht van een coureur kan variëren gedurende het seizoen. Coureurs die bijvoorbeeld veel afvallen tijdens intensieve trainingen of ziekte kunnen onder het minimumgewicht komen en moeten dan extra maatregelen nemen om aan dit minimumgewicht te voldoen.

Al met al is het wegen van F1-coureurs dus een belangrijk onderdeel van de technische controle die voorafgaand aan elke race plaatsvindt. Het draagt bij aan eerlijke concurrentie tussen teams en zorgt ervoor dat elke coureur gelijke kansen heeft om te winnen.

Het minimumgewicht voor F1-auto’s en de impact op het wegen van coureurs

Wat is het minimumgewicht van een F1-auto?

Het minimumgewicht van een Formule 1-auto is vastgesteld op 752 kg, inclusief de coureur en zijn helm. Dit gewicht wordt gecontroleerd tijdens zowel de kwalificaties als de race. Het doel hiervan is om ervoor te zorgen dat alle auto’s op gelijke voet staan en er geen oneerlijk voordeel ontstaat door het gebruik van lichtere materialen.

Waarom moeten coureurs soms extra gewicht dragen?

Om aan het minimale gewicht van 752 kg te voldoen, moeten sommige coureurs extra gewicht dragen. Dit komt omdat sommige coureurs lichter zijn dan anderen en hun gewicht alleen niet voldoende is om aan het minimale gewicht te voldoen. In dit geval moet er extra ballast worden toegevoegd om het verschil goed te maken.

Het toevoegen van extra ballast kan echter problematisch zijn, omdat dit extra gewicht betekent dat de auto minder snel zal accelereren en minder wendbaar zal zijn in bochten. Daarom proberen teams zo min mogelijk ballast toe te voegen en zo dicht mogelijk bij het minimale gewicht te blijven.

Hoe wordt het gewicht van de auto gemeten?

Het totale gewicht van de auto wordt gemeten met behulp van weegschalen die zich onder elk wiel bevinden. Tijdens een raceweekend worden verschillende wegingen uitgevoerd om ervoor te zorgen dat alles eerlijk verloopt.

Als een auto niet aan het minimale gewicht voldoet, kan dit leiden tot diskwalificatie van de coureur en/of het team. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de auto aan alle vereisten voldoet voordat deze de baan op gaat.

Wat is de impact van extra gewicht op de prestaties van een F1-auto?

Het toevoegen van extra gewicht aan een F1-auto heeft invloed op de prestaties ervan. Zo zal een zwaardere auto minder snel kunnen accelereren en minder wendbaar zijn in bochten. Dit kan het verschil maken tussen winst en verlies, vooral op circuits waar snelheid cruciaal is.

Daarom proberen teams zo dicht mogelijk bij het minimale gewicht te blijven zonder onder dit gewicht te komen. Dit betekent dat ze lichte materialen gebruiken waar mogelijk en alleen ballast toevoegen als dit absoluut noodzakelijk is.

Conclusie

Het minimumgewicht voor F1-auto’s is vastgesteld op 752 kg, inclusief coureur en helm. Coureurs moeten soms extra ballast dragen om aan dit minimale gewicht te voldoen, wat invloed kan hebben op de prestaties van de auto. Het wegen van de auto wordt tijdens elk raceweekend uitgevoerd om ervoor te zorgen dat alles eerlijk verloopt en dat er geen oneerlijk voordeel ontstaat door het gebruik van lichtere materialen.

Het gewicht van onderdelen en het verleden van het gewicht van coureurs

Het minimumgewicht van F1-auto’s en coureurs

Wist je dat het totale gewicht van een Formule 1-auto, inclusief de coureur, niet minder mag zijn dan 749 kg? Dit is vastgesteld door de FIA (Fédération Internationale de l’Automobile), die verantwoordelijk is voor de regelgeving in de Formule 1. Maar waarom is dit zo belangrijk?

Een te lichte auto kan namelijk sneller zijn dan een zwaardere auto. Daarom hebben ze het minimumgewicht ingesteld om ervoor te zorgen dat alle teams gelijke kansen hebben op het circuit. Het minimumgewicht van een coureur is door de jaren heen verhoogd van 58 kg naar 80 kg. Dit komt omdat veel coureurs hun gewicht laag probeerden te houden om sneller te kunnen rijden.

Waarom worden coureurs voor en na de race gewogen?

Het is belangrijk dat coureurs niet te veel gewicht verliezen tijdens een race omdat dit hun prestaties kan beïnvloeden. Daarom worden ze voor en na elke race gewogen om ervoor te zorgen dat ze niet meer dan drie kilo zijn afgevallen. Als een coureur meer dan drie kilo is afgevallen, moet hij of zij medische tests ondergaan voordat hij of zij weer mag racen.

Bovendien moeten coureurs ook voldoen aan het minimumgewicht, anders worden er extra ballastblokken aan hun auto toegevoegd om aan het vereiste minimale gewicht te voldoen. Dit kan de prestaties van de auto beïnvloeden, omdat het extra gewicht de snelheid kan verminderen.

Het gewicht van onderdelen en de cockpit

Bij het wegen van een F1-auto wordt niet alleen gekeken naar het gewicht van de coureur, maar ook naar het gewicht van alle onderdelen. Zelfs kleine stukjes rubber en brandstof worden meegewogen om ervoor te zorgen dat alle teams aan het vereiste minimumgewicht voldoen.

Daarnaast is er ook een limiet gesteld aan het gewicht van de cockpit. Deze mag maximaal 80 kg wegen en moet binnen een bepaalde meter-limiet blijven. Dit is om ervoor te zorgen dat alle auto’s gelijke kansen hebben op het circuit, ongeacht hun grootte of ontwerp.

Conclusie

Het wegen van F1-auto’s en coureurs is een belangrijk onderdeel van de regelgeving in de Formule 1. Het minimumgewicht zorgt ervoor dat alle teams gelijke kansen hebben op het circuit, terwijl het wegen van coureurs voor en na elke race ervoor zorgt dat ze niet te veel gewicht verliezen en hun prestaties behouden. Het meewegen van kleine onderdelen zoals stukjes rubber en brandstof draagt bij aan dit proces, terwijl er ook limieten zijn gesteld aan het gewicht van de cockpit om ervoor te zorgen dat alle auto’s gelijke kansen hebben op het circuit.

Gewichtsverlies tijdens de race en de impact op prestaties

Het gewichtsverlies kan oplopen tot wel 3 kilogram tijdens een race

Formule 1-coureurs ondergaan enorme fysieke stress tijdens een race. Ze worden blootgesteld aan extreme temperaturen in hun cockpit, wat leidt tot overmatig zweten. Tijdens een race kan het gewichtsverlies van coureurs oplopen tot wel 3 kilogram! Dit is vergelijkbaar met het verliezen van ongeveer 4% van hun lichaamsgewicht.

Verminderde concentratie en reactiesnelheid door gewichtsverlies

Het verliezen van zoveel vocht heeft een aanzienlijke invloed op de prestaties van coureurs. Een verminderde hydratatiegraad kan leiden tot uitdroging, wat zich manifesteert in symptomen zoals duizeligheid, misselijkheid, vermoeidheid en spierkrampen. Bovendien kan uitdroging ook de cognitieve functie beïnvloeden, waardoor coureurs minder geconcentreerd zijn en langzamer reageren.

Diskwalificatie bij wegen minder dan het minimumgewicht

Aan het einde van elke race moeten alle coureurs zich melden om te worden gewogen. De FIA (Fédération Internationale de l’Automobile) heeft vastgesteld dat het minimumgewicht voor zowel auto als coureur samen niet minder mag zijn dan 749 kilogram. Als een coureur na afloop van de race minder weegt dan dit minimumgewicht, kan dit resulteren in diskwalificatie.

Het minimumgewicht zorgt voor eerlijke competitie

Het minimumgewicht is ingesteld om een eerlijke competitie te garanderen. Als er geen minimumgewicht zou zijn, zouden lichtere coureurs in het voordeel zijn ten opzichte van zwaardere coureurs. Dit komt doordat de auto’s van lichtere coureurs minder brandstof nodig hebben en daarom lichter zijn dan die van hun zwaardere tegenhangers. Door het instellen van een minimumgewicht wordt dit verschil gecompenseerd en kunnen alle coureurs onder gelijke omstandigheden racen.

Concluderend is het gewichtsverlies tijdens een race een belangrijk aspect in de Formule 1-racesport. Coureurs moeten ervoor zorgen dat ze voldoende gehydrateerd blijven om hun prestaties te optimaliseren en diskwalificatie te voorkomen. Het minimumgewicht is ingesteld om een eerlijke competitie te waarborgen, wat betekent dat alle coureurs onder gelijke omstandigheden kunnen racen, ongeacht hun gewicht.

Consequenties voor het niet voldoen aan het minimumgewicht voor zowel coureurs als teams

Diskwalificatie van de coureur en/of het team

Het is van cruciaal belang dat een Formule 1-coureur inclusief zijn racekleding minimaal 80 kilogram weegt. De reglementen schrijven dit namelijk voor, en het niet voldoen aan deze regels kan leiden tot diskwalificatie van de coureur en/of het team. Als een coureur tijdens of na de race wordt gewogen en blijkt dat hij minder dan 80 kilogram weegt, wordt hij gediskwalificeerd. Hetzelfde geldt voor teams die niet aan het minimumgewicht voldoen.

Een dergelijke diskwalificatie kan desastreuze gevolgen hebben voor zowel de coureur als het team. Zo kunnen ze punten verliezen in het kampioenschap, wat uiteindelijk kan leiden tot financiële verliezen. Daarnaast kan een diskwalificatie ook leiden tot reputatieschade, wat weer invloed heeft op sponsorcontracten en andere zakelijke overeenkomsten.

Reglementen schrijven voor dat coureurs inclusief hun racekleding minimaal 80 kilogram moeten wegen

De reden waarom F1-coureurs worden gewogen, is om ervoor te zorgen dat er geen oneerlijk voordeel ontstaat tussen lichte en zwaardere coureurs. De reglementen schrijven daarom voor dat elke coureur inclusief zijn racekleding minimaal 80 kilogram moet wegen.

Dit minimumgewicht is vastgesteld om ervoor te zorgen dat alle coureurs op gelijke voet staan. Het is namelijk zo dat lichtere coureurs in het voordeel zijn ten opzichte van zwaardere coureurs omdat hun auto minder gewicht hoeft mee te dragen. Dit kan leiden tot een oneerlijk voordeel, wat uiteindelijk ten koste gaat van de sportieve prestaties.

Teams kunnen extra ballast toevoegen om aan het minimumgewicht te voldoen

De regels omtrent het minimumgewicht zijn niet alleen van toepassing op de coureur zelf, maar ook op de auto’s van het team. Dit betekent dat teams ervoor moeten zorgen dat hun auto’s inclusief brandstof en vloeistoffen minimaal 746 kilogram wegen.

Als een auto niet aan dit gewicht voldoet, kan het team extra ballast toevoegen om aan het minimumgewicht te voldoen. Deze ballast wordt strategisch geplaatst om de balans van de auto niet te verstoren en om ervoor te zorgen dat deze nog steeds optimaal presteert tijdens de race.

Oneerlijk voordeel voor lichtere coureurs

Zoals eerder genoemd, kan een lichtere coureur in het voordeel zijn ten opzichte van een zwaardere coureur omdat zijn auto minder gewicht hoeft mee te dragen. Dit kan leiden tot een oneerlijk voordeel, wat uiteindelijk ten koste gaat van de sportieve prestaties.

Om dit tegen te gaan, worden F1-coureurs daarom gewogen voordat ze in hun auto stappen. Zo kan er worden gecontroleerd of elke coureur aan het minimumgewicht voldoet en kan ervoor worden gezorgd dat alle coureurs op gelijke voet staan.

Conclusie

Het is van groot belang dat F1-coureurs en teams zich houden aan de regels omtrent het minimumgewicht. Het niet voldoen aan deze regels kan leiden tot diskwalificatie, reputatieschade en financiële verliezen. Daarnaast is het van belang om ervoor te zorgen dat alle coureurs op gelijke voet staan, zodat er geen oneerlijk voordeel ontstaat tussen lichte en zwaardere coureurs.

Hydratatie, vochtverlies en calorieverbranding van F1-coureurs

F1-coureurs verliezen tot wel 3 kg vocht tijdens een race

Het is geen geheim dat Formule 1-coureurs ongelooflijke atleten zijn. Ze moeten niet alleen snel en behendig zijn, maar ook uithoudingsvermogen hebben om de hele race te kunnen voltooien. Tijdens een race verliezen coureurs echter veel vocht door zweten, wat kan leiden tot uitdroging als ze niet goed hydrateren.

Tijdens een typische Grand Prix-race kan een F1-coureur tot wel drie kilogram vocht verliezen. Dit komt omdat de temperaturen in de cockpit kunnen oplopen tot wel 50 graden Celsius, waardoor het lichaam van de coureur overmatig begint te zweten om af te koelen.

Om dit enorme vochtverlies tegen te gaan is het belangrijk dat coureurs voldoende drinken voorafgaand aan de race en regelmatig blijven drinken tijdens de race. De meeste teams zorgen ervoor dat hun coureurs speciale drankjes krijgen die zijn ontworpen om hen gehydrateerd te houden en essentiële elektrolyten aan te vullen die ze tijdens het zweten verliezen.

Het gewicht van de coureur is belangrijk voor de prestaties van de auto

Een ander aspect waarom F1-coureurs worden gewogen heeft betrekking op het gewicht van zowel de auto als de rijder zelf. Het minimumgewicht voor een Formule 1-auto (inclusief brandstof) is 752 kg. Dit is ingesteld om te zorgen voor een gelijk speelveld tussen de teams en om ervoor te zorgen dat er niet wordt gefraudeerd met het gewicht van de auto.

Het gewicht van de coureur zelf is ook belangrijk omdat het invloed heeft op de prestaties van de auto. Een lichtere coureur kan bijvoorbeeld betere rondetijden behalen omdat er minder brandstof nodig is om hem voort te stuwen. Dit kan een aanzienlijk verschil maken in een sport waar elke milliseconde telt.

De formule 1 heeft een minimumgewicht voor auto’s en coureurs ingesteld

Om ervoor te zorgen dat elk team op gelijke voet staat, heeft de Formule 1 een minimumgewicht ingesteld voor zowel auto’s als coureurs. Het minimumgewicht voor een F1-auto (inclusief brandstof) is 752 kg, terwijl het minimumgewicht voor een F1-coureur (inclusief racepak en stoel) 80 kg bedraagt.

Dit betekent dat als een rijder minder weegt dan 80 kg, hij extra ballast aan zijn auto moet toevoegen om aan het minimale gewicht te voldoen. Dit kan echter nadelig zijn omdat het extra gewicht invloed kan hebben op de prestaties van de auto.

Coureurs moeten voldoende hydrateren om uitdroging te voorkomen

Zoals eerder vermeld, verliezen F1-coureurs tijdens races veel vocht door zweten, wat kan leiden tot uitdroging als ze niet goed hydrateren. Uitdroging kan ernstige gevolgen hebben voor de prestaties van een coureur, zoals verminderde concentratie en coördinatie, wat kan leiden tot fouten op het circuit.

De kleinste en langste F1-coureurs ooit en hun gewicht

De FIA vereist dat alle coureurs inclusief hun stoel minstens 80 kilogram wegen.

De International Automobile Federation (FIA) is de organisatie die de Formule 1 reguleert. Zij hebben bepaald dat alle coureurs, inclusief hun stoel, minimaal 80 kilogram moeten wegen. Dit minimumgewicht werd in 2019 geïntroduceerd om te voorkomen dat coureurs zichzelf uithongeren om zo licht mogelijk te zijn en daardoor een voordeel te hebben ten opzichte van andere coureurs. Een laag gewicht kan namelijk invloed hebben op de prestaties van de auto en het brandstofverbruik.

Langere coureurs zoals de 1,91 meter lange Alain Prost moesten extra gewicht toevoegen om aan de vereiste 80 kilogram te voldoen.

Langere coureurs zoals Alain Prost moesten extra gewicht toevoegen om aan het minimumgewicht van 80 kilogram te voldoen. Dit komt doordat ze meer lichaamsmassa hebben dan kortere coureurs en daardoor automatisch zwaarder zijn. Het extra gewicht kan worden toegevoegd door bijvoorbeeld loodplaten in de auto te plaatsen of door het gebruik van zwaardere onderdelen. Voor sommige teams kan dit een uitdaging zijn omdat ze hierdoor minder ruimte overhouden voor andere belangrijke onderdelen die ook gewicht met zich meebrengen.

Kleinere coureurs zoals de 1,58 meter lange Yuki Tsunoda hebben een voordeel omdat ze minder gewicht hoeven toe te voegen om aan de vereiste 80 kilogram te voldoen.

Kleinere coureurs zoals Yuki Tsunoda hebben een voordeel omdat ze minder gewicht hoeven toe te voegen om aan het minimumgewicht van 80 kilogram te voldoen. Dit komt doordat ze minder lichaamsmassa hebben dan langere coureurs en daardoor automatisch lichter zijn. Hierdoor kunnen ze meer ruimte overhouden voor andere belangrijke onderdelen die ook gewicht met zich meebrengen, zoals bijvoorbeeld de brandstoftank. Het is echter nog steeds belangrijk dat deze coureurs gezond eten en voldoende trainen om fit genoeg te zijn om de zware G-krachten van de Formule 1-race aan te kunnen.

Het gewicht van de coureur is belangrijk omdat het invloed heeft op de prestaties van de auto en het brandstofverbruik.

Het gewicht van de coureur is erg belangrijk in de Formule 1 omdat het invloed heeft op zowel de prestaties van de auto als het brandstofverbruik. Als een coureur bijvoorbeeld meer weegt dan 80 kilogram, kan dit leiden tot een hoger totaalgewicht van de auto waardoor deze langzamer wordt en meer brandstof verbruikt. Daarnaast kan het extra gewicht ook invloed hebben op hoe goed bepaalde onderdelen werken, zoals bijvoorbeeld remmen of banden. Teams moeten daarom altijd rekening houden met het gewicht van hun coureur bij het ontwerpen van de auto.

Het gewicht van de auto wordt ook gecontroleerd om ervoor te zorgen dat teams niet proberen om lichtere auto’s te bouwen om zo een voordeel te behalen.

Naast het gewicht van de coureur, wordt ook het totaalgewicht van de auto gecontroleerd.

Waarom worden coureurs na de race gewogen?

Coureurs worden gewogen om het minimumgewicht te controleren

Een van de belangrijkste redenen waarom coureurs na een race gewogen worden, is om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan het minimumgewicht. Dit minimumgewicht is vastgesteld door de FIA (Fédération Internationale de l’Automobile) en geldt voor zowel de coureur als zijn auto. Het doel hiervan is om de veiligheid van de coureur tijdens een race te waarborgen.

Het minimale gewicht dat vereist is, verschilt per seizoen en kan variëren van 740 kg tot 745 kg. Als een auto lichter is dan dit minimumgewicht, kan dit leiden tot oneerlijke voordelen op het circuit, zoals betere acceleratie of hogere topsnelheden. Dit kan ook gevaarlijk zijn omdat lichte auto’s minder stabiel zijn in bochten en meer kans hebben om te crashen.

Het gewicht van de coureur wordt inclusief uitrusting gemeten

Naast het wegen van de auto moet ook het gewicht van de coureur zelf worden meegenomen in deze berekening. Coureurs moeten hun raceschoenen, helm en andere beschermende kleding dragen tijdens een race. Al deze items tellen mee bij het bepalen van het totale gewicht van de coureur.

Dit betekent dat elke kilo die een coureur verliest tijdens een race, invloed kan hebben op zijn eindresultaat. Sommige racers verliezen namelijk veel vocht tijdens lange races in warme weersomstandigheden waardoor ze lichter worden. Als een coureur na de race te licht bevonden wordt, kan dit leiden tot diskwalificatie.

Conclusie

Het wegen van coureurs na afloop van een race is dus cruciaal om ervoor te zorgen dat iedereen op gelijke voet begint en om de veiligheid van de coureurs te waarborgen. Het minimumgewicht dat vereist is, is vastgesteld om oneerlijke voordelen op het circuit te voorkomen en ervoor te zorgen dat auto’s stabiel blijven tijdens het rijden.

Het gewicht van de coureur zelf telt ook mee bij deze berekening, wat betekent dat elke kilo die verloren wordt tijdens een race invloed kan hebben op het eindresultaat. Al met al is het wegen van coureurs na afloop van een race dus essentieel voor een eerlijk en veilig verloop van de wedstrijd.

Conclusie: Waarom wordt het wegen van F1-coureurs zo serieus genomen?

Het wegen van F1-coureurs is een serieuze zaak omdat het direct invloed heeft op de prestaties van de auto en het team als geheel. Het minimumgewicht voor F1-auto’s is vastgesteld om te zorgen voor een gelijk speelveld tussen teams en om veiligheidsredenen.

Er zijn verschillende factoren die meespelen bij het wegen van coureurs, waaronder het gewicht van onderdelen, gewichtsverlies tijdens de race en hydratatie. Coureurs moeten zich bewust zijn van hun gewicht en gezondheid om optimaal te kunnen presteren.

Als een coureur niet voldoet aan het minimumgewicht, kan dit leiden tot sancties voor zowel de coureur als het team. Dit kan resulteren in verlies van punten of diskwalificatie, wat grote gevolgen kan hebben voor de eindstand in het kampioenschap.

Het is belangrijk dat F1-coureurs zich bewust zijn van hun lichaamsgewicht en gezondheid. Ze moeten ervoor zorgen dat ze goed gehydrateerd blijven en voldoende calorieën binnenkrijgen om optimaal te kunnen presteren.

Naast deze praktische overwegingen draagt ​​het wegen van coureurs ook bij aan de transparantie en integriteit van de sport. Het zorgt ervoor dat alle teams zich aan dezelfde regels houden en er geen oneerlijk voordeel wordt behaald door gewichtsmanipulatie.

In conclusie is het wegen van F1-coureurs een serieuze zaak die direct invloed heeft op de prestaties van het team en de sport als geheel. Coureurs moeten zich bewust zijn van hun gewicht en gezondheid om optimaal te kunnen presteren en sancties te voorkomen.

FAQs

Waarom wordt het minimumgewicht voor F1-auto’s vastgesteld?

Het minimumgewicht voor F1-auto’s is vastgesteld om te zorgen voor een gelijk speelveld tussen teams en om veiligheidsredenen. Het zorgt ervoor dat alle auto’s aan dezelfde eisen voldoen en er geen oneerlijk voordeel wordt behaald door lichtere auto’s.

Wat zijn de gevolgen als een coureur niet voldoet aan het minimumgewicht?

Als een coureur niet voldoet aan het minimumgewicht, kan dit leiden tot sancties voor zowel de coureur als het team. Dit kan resulteren in verlies van punten of diskwalificatie, wat grote gevolgen kan hebben voor de eindstand in het kampioenschap.

Hoe beïnvloedt hydratatie het wegen van F1-coureurs?

Hydratatie is belangrijk omdat uitdroging kan leiden tot gewichtsverlies, wat weer invloed heeft op de prestaties van de coureur en het team. Coureurs moeten ervoor zorgen dat ze goed gehydrateerd blijven om optimaal te kunnen presteren.

Heeft het gewicht van een F1-coureur invloed op de prestaties van de auto?

Ja, het gewicht van een F1-coureur heeft directe invloed op de prestaties van de auto. Een lichtere coureur kan bijvoorbeeld zorgen voor een betere balans en wendbaarheid van de auto, terwijl een zwaardere coureur kan leiden tot meer slijtage van de banden.

Waarom worden F1-coureurs na de race gewogen?

F1-coureurs worden na de race gewogen om te controleren of ze voldoen aan het minimumgewicht en om eventuele gewichtsverlies tijdens de race te meten. Dit draagt ​​bij aan de transparantie en integriteit van de sport.

Want to save this information for later?

More in News

Fernando Alonso

Aston Martin’s Team Principal On Alonso And Stroll

Mike Krack, principal of Aston Martin in Formula 1, shared ...
Carlos Sainz

No Easy Day Ahead For Carlos Sainz At China

Perhaps it's only fair to say that as far as ...
Lewis Hamilton

Is The Chinese Grand Prix Another Complicated Battle For Lewis Hamilton?

Most of us who happen to follow Formula 1 regularly, ...
SHANGHAI, CHINA - APRIL 20: Pole position qualifier Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing and Second placed qualifier Sergio Perez of Mexico and Oracle Red Bull Racing celebrate in parc ferme after qualifying ahead of the F1 Grand Prix of China at Shanghai International Circuit on April 20, 2024 in Shanghai, China. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202404200271 // Usage for editorial use only //

Perfect Day For Max Verstappen In Shanghai

It was a perfect day at the 2024 Chinese Grand ...
Sprint Podium Overshadowed By Qualifying Disaster For Lewis Hamilton

Sprint Podium Overshadowed By Qualifying Disaster For Lewis Hamilton

The Mercedes team suffered from mixed fortunes on Saturday at ...

Trending on F1 Chronicle